Efter en dag med nerverna utanpå så känns det en aningens bättre…

JAG AVSKYR ATT VARA PÅ DÅLIGT HUMÖR….

Jag är 99% av tiden på bra humör, när jag är på dåligt humör så känns det som om jag är en annan person….. blä blä blä….

Under högstadiet så hade jag bestämt mig för att bli stridspilot…. då fanns det en tjej i Sverige som jobbade som pilot. Så när jag var 15 var jag på praktik på F17 Kallinge /Ronneby. Åh jag var på moln efter de veckorna….

Under tiden vi var där så fick vi prova på allt som man gör på en flygflottilj …jag har för mig att vi var ca 10 ungdomar från landets alla hörn.
Det minnet som är starkast och som ligger mig varmast om hjärtat är när vi hade varit en dag med ytbärgare….killen som vi hade under den dagen var nog det snyggaste jag hade sett….

Det var en ganska molnig dag och regnet hängde i luften och när det började närma sig slutet så hörde jag och en tjej till det underbara ljudet av Viggenplan som startade upp sina motorer.
När vi kom ut från helikopterhangaren såg vi att det låg en landningsbana strax bakom hangaren…..vi smög dit och la oss i en buske….

Under tiden som vi låg där….kanske 50 m från landningsbanan så startade det 8 viggen, 2 i taget och precis när de hade kommite upp i luften så vek de av en åt höger och en åt vänster….JAG VAR I HIMMELRIKET…

Kraften från motorerna gjorde att det bara skakade i kroppen och skrek i öronen där vi låg alldeles för nära landningsbanan….. När vi gick därifrån så var benen som gele…jag kommer inte ihåg vad vår ursäkt var till varför vi inte var med den samlade gruppen…..

….sedan kom tiden då det började närma sig att fundera på om jag skulle söka värnplikt eller inte….några veckor innan fick jag mina första glasögon som inte var läsglasögon…….jag har brytningsfel på det ena ögat och då, på tidigt -90 tal fick man inte ha något synfel alls för att bli stridspilot…..

….så det blev fullt fokus på mat istället…..

så…lite film till min allra först ….kärlek…..

( i den andra filmen vid ca 2 minuter finn det mest underbara ljud….åhh rysningar i hela kroppen!! ❤  )