…..hej och hå…..

Jag har tidigare skrivit om tacksamhetsbok…..jag skriver inte ner allt varje dag, men när dagen är slut så har jag varje dag tänkt ut 5 saker som jag är tacksam för…..
När jag tänker inspiration, så kan jag nog hitta det överallt och på de mest oväntade ställer ibland oxå.

Leila Lindholm inpirerar mig ofta, inte genom sin matlagning utan allting som händer runt omkring henne.

Jag har under flera år tänkt hur gärna jag skulle vilja ha ett torp……men det har blivit mer och mer att vi har inrett vårt stora hus att det känns som ett torp. Ta fram gammalt golv och bara såpatvätta det. Köket har fått sin beskärda del med väggar utan skåp utan bara en hylla och råspont bakom som är gammal gammalt….det är så fint.

Nu är det trappens tur, den är vitmålad, men stegen är träfärgade och inoljade….ikväll hängde vi upp vita gardiner….nu är det bara väggarna kvar….jag skulle vilja ha något som liknar råspont, men det är inte det enklaste eftersom det är ca 6 meter upp och trappen är stooor och öppen…. vi får se hur det kommer att se ut….det löser sig….

Jag har i flera år tänkt att jag skulle vilja ha ett orangeri med en gasolspis i……nästan så att det har blivit lite maniskt…. en dag för några veckor sedan när det var härligt varmt ute så duschade jag med öppet fönster…och rakt ut genom det lilla fönstret så såg jag vårt växthus….

med vattnet strilande över mitt huvud kom tanken in i huvudet:

– det är ett ganska stort växthus, det är 15 kvm, jag använder nästan bara halva och om jag skulle sätta in en gasolspis där så har jag ju faktiskt ett orangeri…..undrar vad jag skulle göra ned en gasolspis i växthuset….

Den önskedrömmen är ganska borta nu kan jag berätta….har itne en aning om varför jag ville ha det..

men det är fruktansvärt lätt att drömma sig bort i tidningar och i tv-program och se alla fina saker som man inte har…. istället för att vara i nuet, här och nu och faktiskt se var man har framför ögonen….ofta är det saker som man önskar sig, men de har kanske en annan skepnad eller så är det precis det man alltid önskat sig…..

Det är en ganska viktig inspiration:

Lev här och i nuet….och kom ihåg att njuta av det.

I bibeln säger Maria:

– Detta ska jag lägga i mitt hjärta och komma ihåg…

Jag säger:

detta ska jag lägga i mitt bagage och använda och ta lärdom av!

 

Kramar till er alla!!!