Vilken helg det har varit.

Jag har ont i hela kroppen, går som om jag har skitit ner mig, men är så löjligt lycklig. Jag räknar starka ettor i varenda låt jag hör, längtar till söndag då jag ska inta hallen, innan vattengympan och köra ett 45 minuterspass.

På fredag kväll åkte jag härifrån med nattåget mot Alvesta. Jag hade kontaktat en tjej som oxå skulle vara med som passerade Alvesta på vägen mot Grimslöv, så hon väntade på mig när jag kom fram

Kl 09 startade det med lite fika,
09:30 började vi med en liten presentation av oss själva, vilka vi var vilka pass vi höll i samtidigt som vi skulle göra vårt favoritsteg, mitt favoritsteg är V-steg med växlande ledande ben (=höger byte till vänster)
Efter det hade vi genomgång av ALLA basic-steps i Aerobic, ca 45 minuter sedan genomgång av ALLA step up basic-steg ca 30 minuter. direkt efter det var det ett uppvärmning och konditionspass i aerobic med koreografi.
genom svettig, men lycklig…..
efter det intog vi en lunch som vi alla längtade efter.
Musikanalys och blockuppbyggnad, och hur man lär ut block stod på schemat. testa hur man gör ett block, hur kan man göra om det så att höger och vänster ben används lika mycket och hur lär man ut det… allt detta var learning by doing…..vet inte hur många gånger jag var genomsvettig ….
Efter det kom middagen som vi alla längtade efter även om det inte var så länge sedan som vi hade ätit.
När vi kom tillbaka delades vi in i tre grupper och vi skulle göra ett block med step-brädan som vi skulle öva in så att vi kunde det, detta höll vi på med till ca 20:30.

En efterlängtad dusch stod näst på tur och sedan kvällsmat som vi var tvungna att äta för vår instruktör avslutade med:
Ni måste äta ikväll för imorgon är det träning HELA dagen med start 09:00.
Kvällen var trevlig med både god sallad och trevligt att träffa och prata med nya människor.
När jag väl gick och la mig så somnade jag på en gång, vaknade dock vid 04:30 och trodde att jag höll på att dööööö av hunger, men men frukosten vid 07:30 var underbar.

09:00 var det återigen igång och vi startade med att omgruppera oss och vi fick lära ut det step-block som vi hade gjort kvällen innan, vilket innebar att  vi lärde oss totalt 3 olika block.
När vi trodde att vi var klara så fortsatte vi med ett avancerat, tyckte iaf jag  Step-up pass. Jag blev såååå trött och svetten rann om mig, men när jag började snubbla på brädan så kände jag att det var dags för mig att kliva bakåt de sista minutrarna, dricka vatten och återhämta mig.
En fruktstund sedan fick vi vår slutuppgift:

Gör 2 block välj om Ni vill göra aerobic eller step-up, Ni har 3 timmar inklusive lunch att göra detta på sedan ska Ni redovisa och lära ut detta för 2 andra deltagare som utvärderar er samtidigt som vår instruktör skrev en utvärdering om oss….mig…..

När jag duschade på söndag kväll så var jag så trött och utmattad att jag funderade på om jag skulle lägga mig ner och gråta lite, men insåg att det inte skull hjälpa så mycket, så det bar av till Alvesta och intog middag tillsammans med några andra deltagare och sedan på nattåget mot Östersund och började jobba så fort tåget kom in, gissa om det var skönt att komma hem igår eftermiddag.

 

Jag är nöjd med det passet som jag gjorde, jag kommer att jobba på det här under våren och sommaren och sedan kommer delar av det vara med under hösten när jag startar aerobic klasserna. Jag har ännu inte bestämt om det ska blir renodlade aerobicpass eller om det ska bli inslag av gympa i dem. Jag vet att det kommer att vara mycket styrka i passen….

Detta är såå roligt….jag klurar på om jag ska bege mig på ett  konvent i sommar, det är lite här och där men jag har spanat in ett i Uppsala i augusti, det skulle vara så roligt och inspirerande, lagom till september och jag har lite att jobba på både med kondition, aerobics och vikt………

Många kramar till er alla…..