…efter att återigen ha tittat på denna fantastiska lördagsunderhållning, jag blir alldeles varm i hjärtat på samma sätt när man har sett en film med mycket kärlek i. Eller på samma sätt som när vi har haft nära vänner hemma på middag och man känner sig både varm och lycklig på insidan, tacksam och fylld med kärlek.

http://www.tv4play.se/noje/sa_mycket_battre?title=sa_mycket_battre_del_4&videoid=1131903

Det känns som om vi får vara med på dessa trevliga middagar på Gotland och att vi får ta del av det fina som de upplever tillsammans. Det öppnar upp att se artisterna på ett annat sätt än det som annars visas…..här är det bara med medkänsla och kärlek och inget om hur mycket ett löp kommer att sälja eller gotta sig i andras liv.

Ett tydligt exempel på detta är Petter…..

Vecka efter vecka så har han gjort fantastiska låtar, öppnat sig mer och mera, vågat visa lite vem han är och jag kan garantera att det är en massa hjärtan som har smält….men det är mera än så.

Här är kille som har skrivit låtar och gett ut skivor, haft en stämpel på att han är en elaking, en bad boy…..jag måste erkänna att jag har inte ens brytt mig till att ens försöka lyssna, jag har följt mina förutfattade meningar om vad jag trodde att Petter var. Fy Fasiken va fel jag har haft hela tiden….

Det första man hör är hur otroligt musikaliskt det är, det är absolut inte bara dunka dunka…..ofta låter det som om det är 2 låtar som är sammanvävda, en som mera hip hop-aktig och en som är soul/lugnt, otroligt bra….lyssnar nu på ”Livet e en bitch” och i den är det både stråkar och blåsinstrument, eller som ”Längesen” den som Lasse Berghagen gjord i Så mycket bättre förra veckan. När Petter gör den är det väldigt lite instrument med det är så bra och så lugnt. Jag tror faktiskt att om en massa år så kommer längesen ses som en av våra bästa svenska visor…..
Så bra , det är så löjligt bra….

En annan sak är att texterna är så otroligt blottanade, inte bara för Petter utan vissa av låtarna är även så att jag kan känna, men detta tycker jag på insidan, hur kan han veta vad jag tycker, detta är mina innersta tankar som bara jag tänker, men han tycker samma. Det är klart att det gör att det känns som om det finns en samhörighet……

Jag är så otroligt imponerad av Petter och hans musik, jag vet att han kommer att vara en av mina favoriter…

För alla er som tvekar……Lyssna på texterna

…..tills nästa gång…….

 

Kramar i massor!!